Opinie

Storing

Brief van de energiemaatschappij. Daarin staat dat de eerstvolgende vrijdag er geen elektriciteit zal zijn in verband met een onderzoek naar een storing. Die vrijdag zie ik verschillende mannen met meetapparatuur in de straat zoeken naar een ondergrondse kink in de kabel. De storing blijkt voor mijn huis te zijn. Er komt een graafmachine en even later staan vier mannen in een groot gat te kijken. Er wordt druk gepraat, gewezen en af en toe verdwijnt er iemand met een spade in het gat. Vanuit mijn keuken zie ik ze zo zeker een half uur rond het gat naar beneden kijken. Ik word nieuwsgierig en ga naar buiten. „Mag ik ook even kijken?”, vraag ik. „Ja hoor” , antwoordt een van hen, „maar er is helemaal niets te zien.”

Lezers zijn de auteur van deze rubriek. Insturen via ik@nrc.nl