Slachtoffers steekpartijen Maastricht waren 46 en 56

Twintig rechercheurs doen onderzoek naar de steekpartijen van donderdagavond. Meerdere woningen werden vrijdag doorzocht.

Politieonderzoek na de steekpartij in Maastricht.
Politieonderzoek na de steekpartij in Maastricht. Foto Marcel van Hoorn/ANP

De slachtoffers van de steekpartijen van donderdagavond in Maastricht zijn een man van 46 en een vrouw van 56. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. Een team van zo’n twintig rechercheurs onderzoekt de zaak.

De eerste steekpartij vond plaats in de Botsaartstraat in het noordwesten van de stad. Daar werd bij een ruzie de man doodgestoken, waarna de dader op de vlucht sloeg. Even verderop kwam de vrouw door messteken om het leven. Twee anderen raakten gewond: een man van 50 en de 21-jarige dochter van de overleden vrouw. Zij verblijft nog in het ziekenhuis, het is onbekend hoe ze eraan toe is. Alle slachtoffers komen uit Maastricht.

Hier vonden de steekpartijen plaats:

Ook de verdachte, een man van 37 uit Maastricht, raakte bij de geweldsincidenten gewond. Hij werd even later aangehouden in “een algemene ruimte” bij de moskee aan de Weustenraadstraat. Daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis, waaruit hij inmiddels is ontslagen. De verdachte is naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

‘Heel verward persoon’

Minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) liet vrijdagochtend weten dat het gaat om een “heel verward persoon”. De politie meldde eerder op vrijdag dat er “geen enkele reden is om te veronderstellen dat de incidenten een terroristisch motief hebben”.

Volgens de politie is sprake van een “grootschalig recherche-onderzoek”. Vrijdag zijn verschillende woningen en de ruimte bij de moskee doorzocht. De politie onderzoekt onder meer of er een verband is tussen de twee steekpartijen en of de verdachte en de slachtoffers elkaar kenden.