Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Daniel Leal-Olivas/AFP
 1. Hoe IS een eigen wapenindustrie opzette


  The New York Times publiceerde een artikel over de eigen wapenindustrie van Islamitische Staat. Een interessant stuk, vindt columnist Carolien Roelants.

 2. Een inkijkje in Trumps uurlijkse gevecht voor zelfbehoud

  Na Trumps eerste ‘tv-sessie’ in de ochtend - hij kijkt minimaal vier uur per dag - pakt hij zijn iPhone. Hij stuurt de eerste tweets de wereld in, soms nog liggend in bed. The New York Times geeft op basis van zestig gesprekken met adviseurs, medewerkers, vrienden en Congresleden een inkijkje in Trumps uurlijkse gevecht voor zelfbehoud.

 3. Waar Rohingya-kinderen in Bangladesh mee spelen


  Fotograaf Ed Jones van persbureau AFP legde vast waar Rohingya-kinderen in Bangladesh mee spelen. Van een scheermesje tot wat flessendopjes. Eenvoudig idee, heel mooi uitgewerkt, vindt correspondent Annemarie Kas.

 4. Amnesty: EU medeplichtig aan gruwelijkheden Libië

  EU-landen zijn medeplichtig aan het martelen, verhandelen en doden van migranten in Libië, las redacteur Marc Leijendekker in dit rapport van Amnesty International.

 5. Een mooi profiel van Brexitminister David Davis


  Politico publiceerde een mooi profiel over Brexitminister David Davis, vindt redacteur Titia Ketelaar. “No matter how irritating, painful, boring or whatever the bits might be — every single time I can say ‘this matters.’ That’s what keeps you going.”

  Lees hier: The Brawler
 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.