Zeker vier doden bij botsing trein en bus

De schoolbus botste op een spoorwegovergang op een trein. De vier slachtoffers zaten allemaal in de bus. Twintig mensen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 15.00 uur op zo'n vijftien kilometer ten westen van de Franse plaats Perpignan, dicht bij de Spaanse grens. Foto Michel Clementz/EPA

Bij een botsing tussen een trein en een schoolbus in Zuid-Frankrijk zijn donderdagmiddag zeker vier kinderen om het leven gekomen. Ook raakten er twintig mensen gewond onder wie elf ernstig, aldus persbureau AFP.

Het ongeluk gebeurde rond 15.00 uur op zo’n vijftien kilometer ten westen van de Franse plaats Perpignan, dicht bij de Spaanse grens. In de schoolbus zaten kinderen in de leeftijd van dertien tot zeventien jaar oud.

De botsing vond plaats bij een spoorwegovergang die in de omgeving bekend staat als gevaarlijk en waar in het verleden vaker ongelukken zijn gebeurd. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk.

‘Verschrikkelijk ongeval’

“Alle hulpdiensten zijn gemobiliseerd en een crisiscoördinatiecentrum is opgetuigd’, aldus een lokale functionaris ter plaatse. De Franse minister van Transport, Élisabeth Borne, is onderweg naar de plek van de botsing en spreekt van “een verschrikkelijk ongeval”.

Twitter avatar Elisabeth_Borne Elisabeth BORNE Très vive émotion suite au terrible accident survenu à #Millas dans les Pyrénées-Orientales. Les secours et les ser… https://t.co/w7xUEKDpu3
    • Maarten Back