Thuiskok

Aardappels met kip

Dit is een heel aards, zeg maar gerust boertig (in positieve zin) gerecht. Geen licht maal, maar als het goed is, wordt de kip wel heel zacht doordat-ie in de bouillon gaart.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Braad de kippendijen in een paar minuten aan beide kanten aan, tot ze mooi bruin zijn, schep ze uit de pan en zet ze even opzij. Doe de geraspte tomaten (met sap en al), de tomatenpasta en de knoflooktenen in de pan, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper uit de molen toe en blijf ongeveer 5 minuten roeren. Giet de bouillon of het water erbij en meng goed.

Leg de partjes aardappel in een diepe braadslede en leg daar de kippendijen op. Leg de hele groene pepers erbij en giet de tomatensaus erover. Dek de slede af met aluminiumfolie en zet hem 35–40 minuten in de oven, of tot de aardappeltjes en kippendijen gaar zijn. Strooi de peterselie erover, serveer en geef er knapperig brood en rucolasalade bij.