Sekstoerisme

Australisch uitreisverbod voor pedoseksuelen van kracht

In Australië is woensdag het in mei aangekondigde reisverbod voor pedoseksuelen van kracht geworden. De Australische autoriteiten hebben woensdag op het vliegveld van Sydney al een mannelijke zedendelinquent tegengehouden die het land wilde verlaten, schrijft The Guardian Australia. Australië is naar eigen zeggen het eerste land dat dit soort wetgeving invoert. Pedoseksuelen die naar het buitenland willen, moeten daarvoor toestemming vragen bij de autoriteiten. Melden ze het geplande uitreizen niet bij de overheid, dan riskeren ze een gevangenisstraf van vijf jaar. De nieuwe maatregelen zijn bedoeld om kindermisbruikers ervan te weerhouden naar landen als Thailand en Maleisië te reizen, waar sekstoerisme wijdverspreid is. Er zijn in Australië 20.000 veroordeelde pedoseksuelen. (NRC)

    • Guus Ritzen