Openbaar vervoer

‘Oplevering Hoekse Lijn vertraagd en tientallen miljoenen duurder’

De ombouw van de Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland heeft opnieuw vertraging opgelopen. De metrolijn zal pas eind 2018 gaan rijden, melden RTV Rijnmond en de NOS. De Rotterdamse gemeenteraad werd woensdagavond vertrouwelijk geïnformeerd over de vertraging. De uitloop van het project zou tientallen miljoenen extra gaan kosten. In 2016 werd besloten om de treinverbinding naar Hoek van Holland te vervangen door een metrolijn en een aantal haltes toe te voegen aan de lijn. Sinds april wordt gewerkt aan de ombouw. Volgens het originele plan zou het project in september af zijn, maar de oplevering werd eerder al uitgesteld tot februari 2018 vanwege problemen met de levering van de beveiligingssoftware. Reizigers moeten nu gebruikmaken van bussen. (NRC)

    • Sophie van Oostvoorn