Midden-Oosten

Israël sluit grenzen met Gaza na raketaanvallen

Het Israëlische leger heeft deze donderdag de grens met Gaza gesloten vanwege de toenemende onveiligheid in het gebied. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van een verklaring van de legerleiding. De grote grensovergangen Kerem Shalom (die wordt gebruikt voor het vervoer van goederen) en Erez (voor voetgangers) zijn gesloten „vanwege de veiligheid”, meldt het leger. Donderdagochtend voerde Israël luchtaanvallen uit in de Gazastrook, in reactie op raketten die Hamas eerder op Israël had afgeschoten. De doelwitten waren volgens het leger plaatsen die als trainingskamp dienden en waar wapens werden opgeslagen. De onrust in de Gazastrook ontstond begin deze maand na het besluit van de Amerikaanse president Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël (NRC)