Eis: zestien jaar cel voor doodsteken zwangere vriendin

Teunis Z. uit Lopik sloeg op de vlucht, maar werd een dag later aangehouden. Na zijn arrestatie legde hij een bekentenis af.

Na de steekpartij sloeg de verdachte op de vlucht. Een arrestatieteam kon de man na één dag arresteren. Foto ANP

Teunis Z., de 41-jarige man uit Lopik die in juli dit jaar zijn zwangere vriendin met 24 messteken om het leven bracht, heeft donderdag zestien jaar celstraf tegen zich horen eisen. Justitie vindt dat er sprake is van doodslag op de 34-jarig vrouw en haar ongeboren kind.

De steekpartij vond plaats in de woning van de twee in Lopik. Op dat moment was er een relatietherapeut in hun huis aanwezig, die het gezin bijstond omdat ze problemen hadden. Vlak voor zijn daad stuurde hij de therapeute samen met het vierjarige dochtertje van het slachtoffer weg.

Z. werd al direct aangemerkt als verdachte. Een arrestatieteam viel de woning binnen, maar toen was hij al gevlucht. Die avond plaatste Z. op Facebook een bericht waarin hij schreef:

“Een vader moet je z’n kleine niet ontnemen. Daarom is dit gebeurd… dus hier houdt alles op.”

Een dag later werd hij opgepakt bij een bosgebied in de omgeving van Leusden. In zijn auto werd een mes gevonden met daarop het bloed van het slachtoffer.

Z. bekende na zijn arrestatie dat hij zijn vriendin had doodgestoken. Zijn advocaat liet weten dat Z. na zijn daad niet meer verder wilde leven en zich tijdens zijn vluchtpoging heeft geprobeerd van het leven te beroven.

Lees het nieuwsbericht over de bekentenis: Man bekent doodsteken zwangere vriendin
    • Maarten Back