Chipmaker Gemalto wijst overnamebod Atos af

Het Franse Atos staat nog achter het voorstel. Het bedrijf biedt 46 euro per aandeel van Gemalto.

Foto Wallace Woon/EPA

Het aan de Amsterdamse beursgenoteerde digitale beveiligingsbedrijf Gemalto heeft een overnamebod van 4,3 miljard euro door branchegenoot Atos woensdagavond van de hand gewezen. In een verklaring noemt het bestuur van Gemalto het voorstel “ongevraagd”. Het is van mening dat Gemalto het beste zelfstandig kan groeien.

Het Franse Atos heeft daarna laten weten nog steeds achter het voorstel, dat neerkomt op 46 euro per aandeel, te staan. Atos benaderde Gemalto eind november en maakte het bod afgelopen maandag publiek om het bestuur ertoe te bewegen om de tafel te zitten. Ondanks de afwijzing verwacht Atos dat de bedrijven alsnog met elkaar in overleg zullen gaan.

Lees over Gemalto in onze beursrubriek: Drie waarschuwingen, dat vergeven beleggers niet.

Gemalto maakt simkaarten en beveiligde chips voor betaalpassen en elektronische persoonsbewijzen. Het aandeel van Gemalto presteerde dit jaar wisselend op de beurs omdat het meerdere winstwaarschuwingen af moest geven.