ThuiskokBloemkoolbeignets

Als ik eerlijk ben vind ik bloemkool an sich saai. Maar verwerkt in een beignet wordt het een ander verhaal. Mocht u niet van feta houden, vervang het dan gerust. Eet de beignets zo als bijgerecht of neem ze mee in een broodje voor de lunch.

Zet een grote pan met voldoende water voor de bloemkool op het vuur. Voeg de azijn toe, breng zachtjes aan de kook, doe de bloemkoolroosjes erbij en laat ze ongeveer 8–10 minuten pruttelen. Giet de inhoud van de pan in een vergiet en laat de bloemkool goed uitlekken. Prak de bloemkoolroosjes in een grote kom fijn en voeg de lente-uitjes, bloem, dille en het ei toe. Kruimel de feta erover en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper uit de molen toe. Meng alles goed en draai er kleine balletjes van, ongeveer ter grootte van een walnoot. Verhit een laagje van ongeveer 2,5 cm zonnebloemolie in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Verdeel de beignets in porties en bak ze ongeveer 3–4 minuten, terwijl je ze regelmatig draait, tot ze goudbruin zijn. Leg er niet te veel tegelijk in de pan, anders koelt de olie af en vallen de beignets tijdens het bakken uit elkaar. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.