Rapper Ronnie Flex maakt kans op drie Edisons

Rapper Ronnie Flex is drie keer genomineerd voor een Edison. 12 februari is de uitreiking in Amsterdam.

De nominaties voor de Edison Pop 2018 zijn bekend. Vooral rapper Ronnie Flex is vaak genomineerd, hij maakt drie maal kans op de muziekprijs waaronder beste popalbum. Ook daarvoor genomineerd zijn de band Chef’Special en zanger Marco Borsato. Rapartiesten Flex, Fresku & MocroManiac en Sevn Alias dingen mee naar de Edison Hiphop.

Dit jaar zijn er in totaal elf categorieën en is een nieuwe categorie toegevoegd: Nederlandstalig, waarvoor Roxeanne Hazes, Spinvis en Bløf zijn genomineerd. In de categorie album gaat het tussen Jeangu Macrooy met High On You, Thomas Azier met Rouge en Ronnie Flex met Rémi. De Edisons worden 12 februari uitgereikt in de Gashouder, Amsterdam.