PSV verspeelt voorsprong, Feyenoord thuis gelijk

Opnieuw puntverlies voor de koploper van de Eredivisie: een 1-3 voorsprong werd weggegeven tegen FC Groningen.

PSV'er Joshua Brenet (l) in duel met Jesper Drost van FC Groningen.
PSV'er Joshua Brenet (l) in duel met Jesper Drost van FC Groningen. Foto: ANP Pro Shots

Na het verlies tegen Ajax van zondag heeft koploper PSV opnieuw puntverlies geleden. De Eindhovenaren kregen in de laatste seconden van een vermakelijk duel tegen FC Groningen de gelijkmaker om de oren: het eindigde in 3-3 door een goal van Mike te Wierik.

PSV stond na 45 minuten spelen met 1-3 voor, door een doelpunt van Bart Ramselaar en twee van spits Marco van Ginkel. Groningen bleef in de race door een treffer van Yoëll van Nierff.

Na rust trok Groningen het initiatief verder naar zich toe, waardoor er kansen ontstonden. Lars Veldwijk benutte in de 54e minuut een strafschop voor de thuisploeg, waardoor het geloof weer terugkwam. Toch duurde het nog tot de allerlaatste minuut van de blessuretijd voordat Mike te Wierik de verlossende 3-3 binnenschoot.

Feyenoord verzuimt in te lopen

In Rotterdam-Zuid wist men wat er moest gebeuren na het puntverlies van PSV. Maar in de eigen Kuip kon Feyenoord niet profiteren: er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen. De doelpunten vielen vlak na elkaar. Steven Berghuis zorgde met een vlammend schot voor de 1-0, maar amper twee minuten later stond het alweer gelijk door een goal van Henk Veerman.

St. Juste, Toornstra, El Ahmadi en Berghuis hadden nog kansen, maar konden geen treffer meer forceren. Door het gelijkspel zakt Feyenoord naar plek zes op de ranglijst.

Vitesse pas laat langszij

In het eigen Gelredome heeft Vitesse pas laat een punt veiliggesteld. In de 88ste minuut scoorde Bryan Linssen de 2-2 tegen Willem II, waardoor er maar één punt meegaat naar Tilburg.

Willem II kwam op voorsprong door een goal van Bartholomew Ogbeche - zijn achtste goal in de laatste vijf wedstrijden. De gelijkmaker kwam van Tim Matavz, maar werd na rust ongedaan gemaakt door een Tilburgs doelpunt van Ben Rienstra. De late goal van Linssen redt Vitesse nog enigszins, maar laat nog steeds zien dat de ploeg van trainer Henk Fraser het lastig heeft: het haalde slechts zes punten uit de laatste vijf competitiewedstrijden.

Zakelijke overwinning FC Utrecht op VVV

In het bekertoernooi werd het eerder dit seizoen nog 3-1 toen VVV Venlo FC Utrecht op bezoek kreeg, maar woensdag namen de Utrechters revanche in De Koel. In een wedstrijd zonder al te veel cachet werd er met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Gyrano Kerk. De thuisploeg kwam voor rust nog bijna terug: met veel moeite kon Utrecht-verdediger Leeuwin een poging van Lennart Thy van de lijn halen.

VVV Venlo slaagde er in de tweede helft niet in om het bezoek uit Utrecht echt te laten zweten. Goed nieuws voor de Utrechters kwam er uit Rotterdam, waar Feyenoord punten liet liggen tegen Heerenveen. Het team van trainer Erik ten Hag staat nu knap vijfde.

ADO knokt zich naar thuiszege

Dankzij goals van Erik Falkenburg en Lex Immers heeft ADO Den Haag thuis gewonnen van Roda JC. De bezoekers uit Kerkrade kwamen wel tweemaal op voorsprong door goals van Dani Schahin en een benutte strafschop van Feyenoord-huurling Simon Gustafson.

Oer-Hagenees Lex Immers bracht ADO allebei de keren terug in de wedstrijd, waarop Falkenburg de overwinning veiligstelde. Doordat FC Twente dinsdag wist te winnen, staat Roda JC nu laatste.