Recensie

Musicalvedette Douwes toont haar virtuositeit

Pia Douwes, de internationaal actiefste musicalvedette die we hebben, heeft in haar dertigjarige carrière meegewerkt aan 65 compilatie- en cast-albums. Maar een solo-cd was daar nog niet bij.

Kortom: het werd tijd voor After all this time, met alle rolbepalende songs die ze ooit zong – luisterrijk begeleid door een stevige ritmesectie en de elegante klanken van een groep musici uit een Hongaars operette-orkest.

Pia Douwes is hyperexpressief in dramatische nummers uit shows als Les Misérables, Evita en Elisabeth, maar kan met dit dramatische idioom ook glansrijk de draak steken – zoals in haar exuberante jammerklacht van een diva die haar rol niet groot genoeg vindt, uit de parodistische Monty Python-musical Spamalot. En ook in de intimiteit van het Cats-nummer ‘Memory’ toont ze haar virtuositeit. Zo bewijst haar eerste solo-cd tevens hoe veelzijdig het musicalgenre is.

    • Henk van Gelder