Mediaonderzoek

Abonnementen op online mediadiensten populair

Consumenten willen in toenemende mate betalen voor digitale media. Eind 2018 zal de helft van alle volwassenen in ontwikkelde landen minstens twee abonnementen hebben op een digitale mediadienst. Dat kan een tv-aanbieder zijn als Netflix of Amazon, een muziekdienst als Spotify of een digitaal abonnement op een krant of een tijdschrift.

Dat voorspelt adviesbureau Deloitte in zijn jaarlijkse rapport met trends in de telecom-, media- en technologiesector. Het wereldwijde onderzoek verscheen dinsdag. De omslag van gratis internetdiensten naar betaalde abonnementen is goed nieuws voor mediabedrijven, aldus Deloitte. Zeker nu hun advertentie-inkomsten zijn geslonken. Maar, zeggen de onderzoekers, de meeste groei zit in video on demand en niet bij nieuwsmedia. (NRC)