Golden Globes

Meeste nominaties voor The Shape of Water van Del Toro

Christopher Plummer heeft een nominatie gekregen voor de Golden Globe voor de beste bijrol voor zijn optreden in All the Money in the World. De 87-jarige acteur nam de rol op het laatste moment over van Kevin Spacey, die uit de film werd geknipt na beschuldigingen van seksuele intimidatie en machtsmisbruik. De thriller van Ridley Scott concurreert in de categorie beste film met onder meer The Shape of Watervan Guillermo del Toro. Die fantasyfilm werd met zeven nominaties het rijkst bedeeld. De HBO-dramaserie Big Little Lies werd zes keer genomineerd. The Post van Steven Spielberg, over de openbaring van de Pentagon Papers door The Washington Post in de jaren zeventig, kreeg zes nominaties. De Golden Globes worden gezien als belangrijke graadmeter voor de Oscars. De uitreiking is op 7 januari. (NRC)

    • Daan van Lent