15-jarigen vast om doodsteken leeftijdsgenoot

Een 15-jarige inwoner van Almere is dinsdagavond in zijn woonplaats doodgestoken. Twee evenoude verdachten zijn opgepakt.

Foto ANP

De politie heeft dinsdagavond in Almere twee 15-jarigen opgepakt na een dodelijke steekpartij. Daarbij kwam een leeftijdsgenoot om het leven. Of slachtoffer en verdachten elkaar kenden, is nog onduidelijk. De recherche doet onderzoek naar de toedracht en het motief.

Volgens lokale media vond de steekpartij plaats bij de busbaan in Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten. De politie wilde niet zeggen of slachtoffer en verdachten uit die wijk komen.

De melding van het steekincident kwam rond half zeven ‘s avonds bij de politie binnen. Ambulances en een traumahelikopter uit Amsterdam behandelden het zwaargewonde slachtoffer ter plekke, maar hij bleek niet te redden. Hij overleed in het ziekenhuis.