Verdachte tenniscoach

Achttien jaar geëist voor moord op Koen Everink

Tegen voormalig tenniscoach Mark de J. is maandag een celstraf van achttien jaar geëist voor het doden van zakenman Koen Everink. Het OM stelt dat De J. met voorbedachten rade naar diens huis is gegaan om hem om het leven te brengen. Dat hij Everink levenloos zou hebben achtergelaten in de woning waar ook diens zesjarige dochtertje aanwezig was, wordt hem ook zwaar aangerekend.

Everink werd op 4 maart 2016 dood aangetroffen in zijn villa in Bilthoven. Hij was met tientallen messteken om het leven gebracht. Zijn dochter vond hem ’s ochtends in een plas bloed. De J. was op de avond van de moord bij Everink op bezoek geweest. De twee waren bevriend.

De J. heeft altijd ontkend dat hij iets met de moord te maken had en stelt dat hij door meerdere mannen is ontvoerd. Een aantal van hen zou vervolgens de villa van Everink zijn binnengegaan en hem hebben vermoord. Het OM vindt die verklaring echter „ongeloofwaardig” en stelt dat De J. bewust met een mes op zak naar het huis van Everink is gereden.

De J. had een gokschuld van ruim 80.000 euro bij de zakenman en moest die de dag na de ontmoeting terugbetalen. De tenniscoach was daartoe niet in staat. Over anderhalve maand doet de rechter uitspraak. (NRC)