Thuiskok. Gebakken eieren in lamsgehakt

In het boek Turks Tafelen staat dit recept vermeld voor bij het ontbijt, maar dit is nu bij uitstek een gerecht dat je ook prima als lunch of snelle avondmaaltijd kunt maken. Het lamsgehakt kan natuurlijk vervangen worden door gehakt van ander vlees, mocht u dat liever willen. Eet er warm brood bij, dat is het lekkerst.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur en bak de blokjes ui 6–8 minuten, of tot ze zacht zijn. Doe de groene pepertjes en het lamsgehakt erbij, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper uit de molen toe en blijf even roeren om het gehakt rul te maken. Laat het gehakt een paar minuten bakken en roer dan de tomaat en peterselie erdoor.

Spreid het mengsel in de pan uit en maak er met de achterkant van een eetlepel kuiltjes in. Breek nu heel voorzichtig een ei in elk kuiltje, leg het deksel op de pan en bak ze ongeveer 5–6 minuten voor een zachte dooier, of tot de eieren naar wens zijn. Serveer warm, met knapperig brood erbij.