Arrestaties wegens tot prostitutie dwingen 13-jarig meisje

Het meisje werd meegenomen uit een kindertehuis, waarna ze gedwongen werd als prostituee te werken in Roermond.

Beeld ter illustratie Foto Jerry Lampen / ANP

De politie heeft afgelopen vrijdag drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht in Roermond een 13-jarig Hongaars meisje te hebben gedwongen tot prostitutie. Dat heeft de politie dinsdag laten weten. Een van de mannen komt uit Roermond, de overige twee zijn afkomstig uit Hongarije.

Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg Politie arresteert drie mannen voor mensenhandel #Roermond. Lees t bericht op https://t.co/KK80B45n8W #Roermond via @Politie /

De arrestanten, allen in de leeftijd 48 tot en met 51, wordt mensenhandel ten laste gelegd, zo meldt de politie. De Hongaarse tiener werd door twee mannen meegenomen uit een kindertehuis, waarna zij werd vasthouden en gedwongen te werken als prostituee. Het is nog niet bekend hoelang zij dit heeft moeten doen.

De politie kwam het drietal op het spoor door een tip. Agenten troffen het meisje aan in een garage bij de mannen, die hierna direct werden opgepakt.

De verdachten zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in voorarrest. De politie onderzoekt de zaak verder.

    • Casper van der Veen