Premier League-veteraan kwiek genoeg voor de Goal v/h Weekend

Niet het weekend van Peter Bosz, wel van een aantal andere Nederlanders en een Engelse spits waar maar geen sleet op komt.

Met het ‘vrijgeven’ van Peter Bosz is, nadat eerder Frank de Boer en Ronald Koeman al hun congé kregen, geen enkele Nederlandse oefenmeester meer actief in de vijf grootste competities van Europa. Karigheid.

Om op een vrolijkere noot verder te gaan, kunnen we altijd terugvallen op Mo Salah en Bas Dost, die zijn 11de en 12de competitiegoal in veertien duels liet noteren. Zowel de eerste als de tweede was ditmaal eens geen resultaat van een kopbal, maar slechts de onbetaalbare kunst verstaan van het op de goede plek op het juiste moment staan.

Ook andere voormalig eredivisiespelers lieten weer eens van zich horen: Anwar El Ghazi mocht scoren tegen het grote PSG en Jozy Altidore hielp Toronto FC aan bekerwinst in Noord-Amerika. Ook in Argentinië was de bekerfinale met een fraaie winnende van Nacho Fernández (River Plate) en Riyad Mahrez illustreerde prima en dat Leicester City in prima vorm verkeert.

3. Cristian Pasquato (LEGIA WARSCHAU v Termalica Nieciecza 2-0)

Een jeugdproduct van Juventus, maar daar wist Pasquato nooit door te breken. Dan maar in Polen, moet hij gedacht hebben na liefst tien seizoen van huuravonturen dwars door Italië heen. Prima keuze:

2. Perr Schuurs (FORTUNA SITTARD v RKC waalwijk 1-0)

Tsja, zo kocht Ajax in een week tijd zomaar ineens twee jeugdspelers. Vast niet zoals Johan Cruyff het bedoeld had met zijn gedachtegoed, maar ja: je kunt ze maar binnen hebben moet Marc Overmars gedacht hebben. Perr Schuurs mag het volgend jaar in Amsterdam laten zien, ver van Sittard waar hij vrijdag deze en onderstaande klappers liet zien:

1. Jermain Defoe (Crystal Palace v BOURNEMOUTH 2-2)

Hij is inmiddels 35 jaar oud, sinds zijn debuut in 1999 belandt bij zijn zevende Premier League-club en inmiddels trots bezitter van 201 doelpunten op het hoogste Engelse niveau. Op Jermain Defoe heeft de sleet nog geen greep gekregen, zo mochten we zaterdag weer eens aanschouwen: