Nederlandse handbalsters naar kwartfinale WK

Oranje versloeg Japan na verlenging met 26-24. Het Nederlandse team neemt het woensdag op tegen Tsjechië.

De Nederlandse handbalsters in actie tegen Japan.
De Nederlandse handbalsters in actie tegen Japan. Foto Piroschka van de Wouw/ANP

De Nederlanders handbalsters zijn na een zenuwslopend duel doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK. Oranje versloeg in de achtste finales Japan na verlenging met 26-24.

Nederland had aanvankelijk het betere van het spel maar werd gedurende de eerste helft overlopen door de steeds sterker wordende Japanse vrouwen. In het tweede deel van de wedstrijd ontliepen beide ploegen elkaar niet veel.

De stand na zestig minuten handbal was 20-20 en daardoor moesten er tweemaal vijf minuten extra tijd bijkomen in de sporthal van Magdeburg. Het Nederlandse team dacht in de laatste seconden nog de winst te grijpen, maar een doelpunt van Nycke Groot werd afgekeurd.

Tsjechië volgende tegenstander

In de verlenging liep Nederland langzaam weg van Japan, hoewel het verschil nergens groter werd dan twee punten. Nederland treedt in de kwartfinale aan tegen Tsjechië. Dat land versloeg Roemenië verrassend, met 28-27.