Atos doet miljardenbod op Gemalto

IT-bedrijf Atos heeft maandag een overnamebod gedaan op het digitaal beveiligingsbedrijf Gemalto ter waarde van 4,3 miljard euro.

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

IT-bedrijf Atos heeft een bod uitgebracht op het Frans-Nederlandse digitaal beveiligingsbedrijf Gemalto. Dat maakte het IT-bedrijf maandag bekend. Atos heeft in totaal 4,3 miljard euro geboden, 46 euro per aandeel.

Atos heeft de directie van Gemalto eind november voor het eerst benaderd met het bod. Het bedrijf hoopt met de bekendmaking maandag het bestuur zover te krijgen om aan te schuiven aan de onderhandelingstafel. Atos omschrijft het bod als “vriendelijk, overtuigend en in het belang van alle aandeelhouders”.

Lees ook: Drie waarschuwingen, dat vergeven beleggers niet

Gemalto kampte dit jaar met teleurstellende resultaten. In het voorjaar moest het bedrijf tot drie keer toe een winstwaarschuwing afgeven. Als gevolg hiervan presteerde het aandeel wisselvallig op de beurs. Gemalto maakt simkaarten voor mobiele telefoons, beveiligde chips voor betaalpassen en beveiligde elektronische identiteitsbewijzen.