Apple koopt muziekapplicatie Shazam

Volgens Apple is Shazam een “perfecte aanvulling” op de bestaande diensten. Er zou 400 miljoen dollar (340 miljoen euro) zijn betaald.

Foto Tony Gutierrez/AP

Techbedrijf Apple heeft Shazam gekocht, de app die muziek herkent. Dat meldt persbureau AP maandag op basis van een verklaring van het bedrijf. Apple heeft niet bekendgemaakt hoeveel er is betaald voor de muziekherkenningsapp. Techsite Recode schat dat er met de koop 400 miljoen dollar (340 miljoen euro) is gemoeid.

Volgens Apple is Shazam een “perfecte aanvulling” op de bestaande diensten. Zo zouden sommige onderdelen van de muziekherkenningsapp een aanvulling kunnen zijn voor de muziekdienst Apple Music, met meer dan 27 miljoen abonnees. Het is nog niet duidelijk of de app ook beschikbaar blijft voor andere besturingssystemen. Apple’s spraakassistent Siri maakt al sinds 2014 gebruik van de dienst om vragen over muziek te kunnen beantwoorden.

Lees ook: Beats moet Apple weer laten swingen

Het is de grootste aankoop van Apple in de muziekwereld sinds het bedrijf in 2014 Beats Electronics kocht. Beats was bekend van de hippe koptelefoons maar bood ook een streamingdienst voor muziek aan. Apple hoopte hiermee te kunnen gaan concurreren met Spotify.

Shazam werd in 2002 opgericht in Duitsland en maakte een van de eerste apps die beschikbaar was voor de iPhone. Er werken zo’n 250 mensen voor het bedrijf.