Verhoeven prolongeert wereldtitel kickboksen in uitverkocht Ahoy

Na het spectaculaire gevecht daagde Verhoeven de populaire en omstreden kickbokser Badr Hari uit voor een nieuw gevecht.

In de vijfde ronde slaat Rico Verhoeven zijn tegenstander Jamal Ben Saddik knock-out.
In de vijfde ronde slaat Rico Verhoeven zijn tegenstander Jamal Ben Saddik knock-out. Foto Jeroen Jumelet/ANP

In een spectaculair gevecht heeft kickbokser Rico Verhoeven zijn wereldtitel bij de zwaargewichten bij promotor Glory met succes verdedigd. In een uitverkocht Ahoy kreeg de 28-jarige Brabander in de eerste ronde nog flinke klappen, maar hij herstelde zich knap en sloeg zijn Belgisch-Marokkaanse uitdager Jamal Ben Saddik in de vijfde ronde knock-out.

Het was een revanche voor een van de weinige nederlagen die Verhoeven leed. Zes jaar geleden, werd Verhoeven knock-out geslagen door Ben Saddik die toen debuteerde als profbokser.

Zesmaal wereldkampioen

De zeer goed afgetrainde atleet Verhoeven, bekend vanwege zijn harde trappen, werd in de eerste ronde overrompeld door Ben Saddik. De ruim twee meter lange Belgische Marokkaan beukte met een reeks jabs knap door de verdedingslinie heen. Verhoeven had het overduidelijk moeilijk. In de tweede ronde herpakte Verhoeven zich om in de laatste twee ronde’s vol toe te slaan.

Zijn uitstekende conditie en het geduld om op het juiste moment op zijn tegenstander in te beuken maakten het verschil. Tijdens de laatste stoten van de wedstrijd fungeerde het hoofd van Ben Saddik als een boksbal, hij had geen kracht meer om zichzelf te verdedigen en viel achterover in de touwen. Het is na zijn doorbraak in 2013, toen Verhoeven zijn beroemde landgenoot Peter Aerts versloeg en op zijn 24ste wereldkampioen werd, het zesde titelgevecht dat hij winnend afsluit.

Lees ook dit profiel uit 2016: Rico Verhoeven: de onbesproken kampioen

Herhaling ‘kickboksgevecht van de eeuw’?

Vol adraline pakte Verhoeven in de overvolle Ahoy de microfoon en daagde de zeer populaire en omstreden kickbokser Badr Hari uit voor een nieuw gevecht. De Nederlands-Marokkaanse vechter had eerder op de dag aangekondigd dat hij volgend jaar zijn rentree maakt bij kickbokspromoter Glory. Vorig jaar staakte Badr Hadri in de tweede ronde het gevecht met Verhoeven vanwege een blessure aan de elleboog. Dat was een troosteloos einde voor wat werd aangekondigd als het ‘kickboksgevecht van de eeuw’.

Badri Hadri heeft ondertussen het restant van zijn celstraf uitgezeten. In 2015 werd hij veroordeeld voor twee jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk, voor zware geweldsmisdrijven in het uitgaangsleven.