Schade sneeuwstorm valt vooralsnog mee

Op een enkel ongeluk en afgelaste sportwedstrijden na zorgt het winterweer volgens de ANWB nog niet voor al te veel overlast.

Foto Remko de Waal/ANP

De sneeuwstorm die zondag over Nederland trekt heeft her en der voor wat ongelukken gezorgd. Toch lijkt de schade in de ochtend nog mee te vallen, zo meldt de ANWB. Vooral in het zuiden zijn de wegen bedekt met een laag sneeuw. Later op de dag trekt de storm noordwaarts.

Volgens Weeronline kan er in een paar uur tijd tot vijf centimeter sneeuw vallen en daarmee voor een gevaarlijke situatie zorgen op de weg in een groot deel van Nederland. Het KNMI heeft daarom code oranje afgegeven. Doordat het later op de dag in bepaalde delen van het land kan gaan regenen, ontstaat mogelijk ijzel, wat voor ongelukken kan zorgen.

De sneeuw arriveerde in de ochtend als één front in Nederland:

Voor heel veel hinder heeft het winterweer zondagochtend nog niet gezorgd. Een auto reed in Den Bosch - waarschijnlijk door gladheid - tegen een boom. Een bijrijder raakte daardoor gewond. Bij Schiphol verloor een taxichauffeur de macht over het stuur, waarschijnlijk eveneens door de gladheid.

De Nederlandse Spoorwegen rijden, op de dag van de nieuwe dienstregeling, meteen volgens een aangepast schema. Op diverse trajecten rijden minder treinen.

Ook in België viel al flink wat sneeuw:

Afgelastingen

In het hele land zijn zondag sportwedstrijden afgelast. De KNVB heeft laten weten dat alle duels in het amateurvoetbal niet doorgaan. Dat betekent dat er vanaf de Tweede Divisie en lager niet gespeeld wordt. De wedstrijden in de Eredivisie, waaronder topper Ajax-PSV, gaan voorlopig wel door.

Ook in het hockey zijn diverse wedstrijden afgelast, waaronder alle wedstrijden in de Hoofdklasse zaalhockey.