Roda en Groningen gelijk op sneeuwmat

In een vermakelijk winterduel scoorden Van Weert en Gustafson beiden tweemaal. Later volgt nog de topper Ajax-PSV.

Foto ANP

In een boeiend duel op een grasmat die meer weghad van een skipiste dan een voetbalveld hebben Roda JC en FC Groningen zondag gelijkgespeeld. Dankzij twee treffers van Simon Gustafson aan de ene kant en Tom van Weert aan de andere kwam de 2-2 eindstand tot stand.

Roda JC gaf daarmee echter wel een 2-0 voorsprong uit handen. De Limburgers kwamen al vroeg in de wedstrijd op 1-0 nadat Gustafson een rebound benutte op een schot van Dani Schahin.

Hoewel er vooraf besloten was de wedstrijd ondanks het winterweer door te laten gaan, bleef de sneeuw ook tijdens het duel vallen. Roda-doelman Hidde Jurjus hanteerde daarop af en toe de sneeuwschop om zijn doelgebied vrij te maken. Na een minuut of 24 legde scheidsrechter Pol van Boekel de wedstrijd stil om dan maar het gehele veld nog eens na te kijken.

Voor Roda was dat het signaal om nog maar eens aan te zetten. Gustafson met z’n tweede maakte de vermoedelijk mooiste treffer van het weekend. Met een lobje buitenkant rechts wist hij Sergio Padt te verschalken.

Nog voor rust wist FC Groningen wat terug te doen. Van Weert vormde het eindstation bij een aanval van de ploeg van Ernest Faber. De aanvaller was ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Adil Auassar haalde zijn tegenstander onderuit en kon met rood inrukken. Van Weert benutte de gegeven strafschop.

Dankzij het gelijke spel loopt Roda iets weg van de nummer laatst FC Twente, dat nu een punt minder heeft. FC Groningen staat voorlopig twaalfde. Later op de middag staat onder meer de topper Ajax-PSV nog op t programma. Sparta - Vitesse is vanwege de weersomstandigheden afgelast.