In beeld

Parijs loopt uit voor herdenking Hallyday

Afgelopen woensdag overleed het Franse rockicoon Johnny Hallyday (74). Zaterdag zijn in Parijs duizenden mensen op de been voor zijn uitvaart.

Hallydays rouwstoet voert over de Champs Elysees. Normaal gesproken zijn er alleen parades op die boulevard op nationale feestdag 14 juli en bij bezoeken van buitenlandse staatshoofden.
Foto Christophe Simon/AFP
De Franse president Emmanuel Macron omhelst Laeticia, Hallydays echtgenote. Ook Macrons voorgangers François Hollande en Nicolas Sarkozy zijn aanwezig.
Foto Bertrand Guay/AFP
De Madeleine-kerk is voor de gelegenheid getooid met een metershoog portret van de overleden rockster.
Foto Pascal Rossignol/Reuters
Hallyday stond bekend als de 'Franse Elvis'. Hij scoorde hits met Franse versies van Amerikaanse rock-'n-roll-nummers. Zijn echte naam was Jean-Philippe Smet.
Meer dan 1.500 politieagenten zetten de route van de rouwstoet af. Het is één van de grootste uitvaarten in Parijs sinds het overlijden van zangeres Edith Piaf in 1963.
Foto Pascal Rossignol/Reuters
V.l.n.r. Emmanuel Macron, Hallydays dochter Laura Smet, zijn zoon David Hallyday en Brigitte Macron, echtgenote van de president.
Foto Ian Langsdon/EPA
Zevenhonderd Harley Davidsons begeleiden de rouwstoet. Hallyday was een groot liefhebber van het Amerikaanse motorfietsenmerk.
Foto Christophe Simon/AFP
De band van Hallyday speelde tijdens de uitvaart instrumentele versies van zijn grootste hits. Het publiek zong de nummers luidkeels mee.
Foto Ludovic Marin/Reuters
Hallyday overleed aan de gevolgen van longkanker. Hij wordt begraven op het eiland Saint-Barthélemy in het Caraïbisch gebied, waar hij een huis bezat.
Foto Zakaria Abdelkafi/AFP