Nederlandse vrouw overlijdt na val van Maleisisch balkon

De jonge vrouw zou van de twintigste verdieping van een hotelbalkon zijn gevallen en op slag dood zijn geweest.

De skyline van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Foto Fazry Ismail / EPA

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur is donderdag een 19-jarige Nederlandse vrouw om het leven gekomen door een val van een balkon. Het zou gaan om een 19-jarig fotomodel, dat tevens de Belgische nationaliteit zou hebben. De vrouw zou een bekend fotomodel zijn dat in de finale meespeelt van een Belgische talentenjacht voor modellen.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de dood van de vrouw zaterdag aan persbureau ANP. Het ministerie heeft de familie van de vrouw op de hoogte gesteld en houdt contact. Ook is er contact met de lokale autoriteiten in Maleisië over de toedracht. Waarschijnlijk zal begin volgende week meer duidelijk worden over wat er is gebeurd.

Twintigste verdieping

Maleisische media melden dat de vrouw na een avondje stappen bij een Amerikaans stel in het appartement zou zijn gebleven. Wat er daarna is misgegaan is niet duidelijk. De vrouw zou van de twintigste verdieping naar beneden zijn gevallen en veertien etages lager op een balkon terecht zijn gekomen.

Door de grote val zou ze op slag dood zijn geweest. De politie laat tegenover de nieuwssite Star Online weten dat er na het eerste onderzoek niet wordt gerekend op een misdrijf. Wel worden getuigen opgeroepen zich te melden.

    • Sjoerd Klumpenaar