Mededinging

‘Brussel ligt dwars bij overname Monsanto door Bayer’

De Europese Commissie gaat voorlopig niet akkoord met de overname van Monsanto door het Duitse farmabedrijf Bayer. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme Brusselse bronnen. Volgens het persbureau ontvangt Bayer ergens in de komende dagen een bezwaarschrift uit Brussel. Al eerder werd duidelijk dat de Commissie bezorgd is over de deal vanwege mogelijke verstoringen op de markt voor onder meer pesticiden en zaden. Dat betekent waarschijnlijk dat de twee bedrijven extra onderdelen moeten afstoten om toestemming te krijgen. Bayer en Monsanto hebben al verschillende concessies voorgesteld. Monsanto accepteerde vorig jaar een bod van Bayer van 66 miljard dollar (59 miljard euro). Als de deal doorgaat, ontstaat het grootste landbouwchemiebedrijf ter wereld. (Bloomberg)