In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

De Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi in de avonduren. De moskee is de grootste van de Verenigde Arabische Emiraten en de zevende grootste van de wereld, met plek voor 40.000 mensen.
Foto Giuseppe Cacace/AFP
Dorpelingen uit het Indiase dorp Hablish kijken naar de begrafenis van de lokale militant Yawar Bashir. Bashir kwam om bij een vuurgevecht tussen militanten en militairen in de betwiste regio Kashmir. Bij het vuurgevecht kwamen twee andere militanten en één militair om. De regio, in het noorden van India, is al jaren onderwerp van conflict tussen India en Pakistan.
Foto Tauseef Mustafa/AFP
Een monteur werkt aan een nieuwe brug die de Krim in contact moet brengen met het Russische vasteland.
Foto Pavel Rebrov/Reuters
Activisten van de feministische actiegroep FEMEN protesteerden deze week bij het kampement van aanhangers van de voormalig Georgische president Mikhael Saakashvili. De demonstrant op de foto heeft op haar lichaam de tekst ‘Roei eens weg Petro (de Oekraïense president Petro Poroshenko, red.) en Mikho (Mikhael Saakashvili) staan. FEMEN protesteerde tegen de twee politieke rivalen. Later werd deze demonstrant met de peddel gearresteerd.
Foto Sergei Chuzavkov
De Franse president Emmanuel Macron (midden) was deze week in Algerije.Op de foto brengt hij met de president van Algerijnse senaat Abdelkader Bensalah een bezoek aan het herdenkingsmonument voor de martelaars in Algiers. Macron noemde Algerije een vriend van Frankrijk, ondanks de moeilijke relatie met de voormalig kolonie.
Foto Ludovic Marin/AFP
Een Griekse politieagent is gewond geraakt tijdens gevechten tussen politie en protestanten in Athene. In de Griekse hoofdstad werd gedemonstreerd tegen het voornemen van de regering om strengere regels op te stellen tegen staken.
Foto Aris Messinis/AFP
De Britse koningin Elizabeth met de Nigeriaanse ambassadeur George Adesola Oguntade en zijn vrouw Modupe Oguntade. De drie hadden nagelaten om elkaar vooraf in te lichten over de kledingkeuze.
Foto Victoria Jones/AFP
Een schilderij van de Russische president Vladimir Poetin, voor de helft afgebeeld als superheld. Het schilderij is onderdeel van een tentoonstelling in het museum UMAM in Moskou.
Foto Yuri Kadobnov/AFP
President Trump signeert de cowboyhoed van Bruce Adams, voorzitter van de San Juan county. Adams is blij met Trumps besluit om de omvang van twee Amerikaanse natuurmonumenten in Utah drastisch te verkleinen. Het gaat om Bears Ears en Grand Staircase Escalante.
Foto Evan Vucci/AP
De liberale politicus Warren Entsch en de Labour-politicus Linda Burney vliegen elkaar in de armen nadat het House of Representatives in Australië voor het homohuwelijk heeft gestemd. Half november was hierover een referendum, 61,6 procent van de stemmers waren voor het homohuwelijk.
Foto Lukas Coch/EPA
In het Duitse stadje Voelklingen heeft minstens één huis de kerstverlichting vast opgehangen. Aan het huis van Sven Berrar en Sven Schaan hangen 67000 lampjes.
Foto Thomas Wieck/EPA
Op een mistige ochtend op de Yamuna-rivier in New Delhi worden de vogels gevoerd. Deze trekvogels uit verschillende plekken in India overwinteren in New Delhi.
Foto Rajat Gupta/EPA
Meer dan duizend brandweerlieden moesten worden ingezet tijdens een hevige natuurbrand in het zuiden van Californië. Duizenden mensen zijn gevlucht, bij de brand is één dode gevallen.
Foto Kyle Grillot/AFP
Michael en Vonea McQuillam staan op de plek waar eerder deze week nog hun huis stond in het stadje Ventura. Door de hevige natuurbrand in het zuiden van Californië is hun woning volledig verwoest.
Foto Mark Ralston/AFP
Houthi-rebellen inspecteren de ravage in Sanaa, de hoofdstad van Jemen, na een luchtaanval door de Saudische luchtmacht.
Foto Mohammed Huwais/AFP
Israëlische troepen zetten een waterkanon in tegen Palestijnse demonstranten. Zij gingen de straat op om na het besluit van de Amerikaanse president Trump om de Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël.
Foto Nasser Shiyoukhi/AP
Duizenden pro-Catalanen demonstreerden donderdag in Brussel. De regionale verkiezingen in Catalonië zijn over twee weken.
Foto Virginia Mayo/AP
Een kind loopt alleen in het verlaten Bamboo Palace van Mobuto Sese Seko, voormalig president van de Democratische Republiek van Congo. Later was dit paleis een vijfsterrenhotel, nu wordt het gebruikt om soldaten en hun families te huisvesten.
Foto John Wessels/AFP
Finland viert 100 jaar onafhankelijkheid, onder andere met een spectaculaire lichtshow in Kilpisjarvi.
Foto Suvi Mansikkasalo/Reuters
In de dierentuin van Debrecen, Hongarije is twee weken geleden een giraffe geboren. De nog naamloze giraffe werd deze week voor het eerst aan het publiek getoond.
Foto Zsolt Czegledi/EPA