Wekelijks podcast van cultuurredactie NRC

De vierde aflevering van podcast NRC Kunst! gaat over de opera La bohème en, de eerste helft van, de nieuwe roman van de Japanse auteur Haruki Murakami, De moord op Commendatore.

Sinds een maand heeft de cultuurredactie van NRC een wekelijkse podcast NRC Kunst!, waarin Joyce Roodnat, cultureel commentator van NRC, elke week een uur met redacteuren praat over wat „er borrelt en pruttelt in de kunst en cultuur”. Deze week legt redacteur klassieke muziek Mischa Spel uit waarom Puccini’s opera La bohème bij De Nationale Opera zo goed is. Met geluidsfragmenten.

Boekenredacteur Thomas de Veen vertelt over Murakami’s nieuwe roman, waarvan maar de helft verschenen is. De tweede helft komt in januari. Chef Boeken Michel Krielaars leest voor uit dit eerste deel.

Er zijn al meer afleveringen van Kunst! te beluisteren. Onder meer over het Stedelijk Museum en Beatrix Ruf (met kunstredacteur Sandra Smallenburg) en over de nieuwe film van Jackie Chan (met filmredacteur Coen van Zwol). En in eerdere Kunst! podcasts komen vragen aan de orde als: kan de populaire Chinese kunstenaar Ai Weiwei nog een luis in de pels van de kunstwereld zijn en is Hercule Poirot, hoofdfiguur in de nieuwe verfilming van Agatha Christie’s Murder on the Orient Express, meer dan zijn snor?

Er is elke week een nieuwe NRC Kunst!-podcast te beluisteren, ook tijdens de feestdagen. Op het programma staan onder meer de nieuwjaarsconferences en de vraag ‘hebben vrouwen humor?’

    • Paul Steenhuis