Thuiskok

Omelet met kippenlevers

De auteurs van dit boek, de zussen Moreen, Aretha en Martha Waal, noemen deze omelet een ware delicatesse. Nou ben ik fan van kippenlevers en houd ik op zijn tijd van een omelet, dus ben ik geneigd ze te geloven. Lekker met witte rijst en een pittige, liefst zelfgemaakte sambal.

Spoel de kippenlevertjes af onder de kraan. Kook ze in 10 minuten in een ruime hoeveelheid water gaar en snijd ze in stukken van 2 cm. Verhit een scheutje olie in een pan en braad de kippenlevertjes aan. Haal ze uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook. Doe de kippenlevertjes terug in de pan samen met de tomatenpuree en de dragon en voeg een scheutje water en de gesneden kruiden toe. Roer alles goed door en laat 20 minuten sudderen. Voeg ten slotte de bloem toe om het mengsel te binden en roer de ketjap erdoorheen. Klop ondertussen de eieren los en vermeng ze met de melk, het zout en de peper en bak er in de boter twee omeletten van. Vul de omeletten met de kippenlevertjes en serveer.