Podcast

NRC Kunst! #4: De lol van opera en het raadsel van de halve Murakami

Waarom heeft opera toch zo’n problematisch imago? En waar is de rest van van het nieuwe boek van Japanse schrijver Haruki Murakami? Joyce Roodnat bespreekt het met Mischa Spel, die onder meer vertelt waarom opera-personages altijd zo’n akelige dood sterven, en Thomas de Veen, die zich verbaast over de hype van een half boek.

Waarom kan in Italië iedere straatveger Puccini meezingen en beschouwen Nederlanders opera als ouderwets en elitair? Joyce Roodnat bespreekt het in de vierde aflevering van NRC Kunst! met muziekredacteur en opera-fan Mischa Spel en boekenredacteur Thomas de Veen.

Luister naar de vorige aflevering van NRC Kunst!: Ai Weiwei neemt de rondvaartboot en Hercule Poirot de Orient Express.

Nog steeds niet overtuigd? In deze video worden vijf meest gehoorde clichés ontkracht.