In aanloop naar verkoop draait Hema beter

Kwartaalcijfers

Het winkelconcern opent in 2018 zijn eerste winkels in Oostenrijk en wil verder internationaal uitbreiden.

Een filiaal van Hema in Londen. Foto EPA

Hema heeft de resultaten in het derde kwartaal verder zien verbeteren. De omzet steeg vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder met 3,2 procent naar 308,2 miljoen euro, zo maakte het concern donderdag bekend. De nettowinst kwam uit op 4,6 miljoen euro, tegenover een verlies van 1,6 miljoen euro in het derde kwartaal van 2016.

Hema (11.000 medewerkers) maakte de afgelopen jaren flink verlies, maar kruipt langzaam uit dat dal. In 2014 bedroeg het verlies nog 189 miljoen euro, vorig jaar was dat teruggelopen tot 26 miljoen euro. Bij de presentatie van de vorige kwartaalcijfers maakte Hema bovendien bekend dat het te koop staat. Ook in 2010 probeerde Lion Capital, het Britse investeringsfonds dat in 2007 Hema kocht, de keten te verkopen, maar dat mislukte.

Hema is verder druk bezig internationaal uit te breiden. Deze week kondigde het al aan in 2018 de markt in Oostenrijk te zullen betreden, met om te beginnen twee winkels in de hoofdstad Wenen. In heel 2018 verwacht Hema 35 nieuwe winkels te openen in het buitenland.