Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Graffiti op een muur in Caracas, Venezuela, toont de Amerikaanse president Trump met een swastika op zijn borst.
Graffiti op een muur in Caracas, Venezuela, toont de Amerikaanse president Trump met een swastika op zijn borst. Foto Ariana Cubillos/AP
 1. De man achter Mosul Eye

  Rook kringelt boven Mosul na een luchtaanval op IS-strijders. Foto Ahmad al-Rubaye/AFP

  De blogger Mosul Eye was tijdens de IS-heerschappij over Mosul en het offensief om de stad een belangrijke bron van informatie. Maar altijd anoniem, tot nu. De historicus heet in het echt Omar Mohammed (31), onthult hij aan AP. In februari kreeg hij asiel in een niet nader genoemd Europees land. Tip van correspondent Gert Van Langendonck.

 2. Opgegroeid in de Afghaanse gevangenis

  The New York Times tekende het schrijnende verhaal op van een 11-jarig Afghaans meisje dat al haar hele leven in een cel woont met haar moeder, een tot levenslang veroordeelde seriemoordenaar. Tip van redacteur Matthijs Valent.

  Lees hier: 11-Year-Old Has Spent Her Life in Jail, a Serial Killer as a Cellmate
 3. Waarom Pence Trump trouw blijft

  Screenshot The Atlantic

  Amerika-correspondent Guus Valk las in The Atlantic een mooi en inzichtelijk profiel van vicepresident Mike Pence. Het doet je begrijpen waarom hij trouw blijft aan president Trump, ondanks zijn persoonlijke reserves.

 4. In Venezuela is zelfs seks een probleem

  In het noodlijdende Venezuela wordt zelfs seks een probleem, las correspondent Nina Jurna: de pil is schaars en nauwelijks meer te krijgen, net als condooms. Maar zwanger worden in een tijd van voedselschaarste en chronisch gebrek aan medicijnen, daar zitten veel Venezolanen niet op te wachten.

 5. Overleef je een Russische gevangenis?

  Screenshot Meduza

  De broer van oppositieleider Aleksej Navalny zit al drie jaar ten onrechte vast in een Russische cel en tekende voor nieuwssite Meduza een online spel. Daarin moet je je verplaatsen in allerlei alledaagse gevangenissituaties in Rusland. Overleef je je bewakers, of ga je ten onder? Tip van redacteur Eva Cukier.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.