Verenigd Koninkrijk

BBC gaat scholieren uitleggen hoe ze nepnieuws kunnen herkennen

De BBC gaat op scholen in het Verenigd Koninkrijk les geven over nepnieuws. Journalisten van de Britse publieke omroep bezoeken zo’n duizend middelbare scholen, om de leerlingen uit te leggen hoe je echt nieuws van fake news kunt onderscheiden. Het lesprogramma begint in maart, maakte de BBC woensdag bekend op zijn website. „We willen met jonge mensen praten en hen het gereedschap bieden dat zij nodig hebben om in te schatten wat echt is en wat nep”, zegt de chef van BBC News James Harding. Hij vindt het belangrijk dat de leerlingen die vaardigheden al vroeg meekrijgen: „Wij denken dat dit een vaardigheid is waarmee mensen goede inschattingen kunnen maken over de informatie die ze tot zich nemen. Dat helpt hen bij het nemen van goede levensbeslissingen.” (NRC)

    • Vincent Sondermeijer