Benoeming

Wouter Bos genoemd als nieuwe baas van luchthaven Schiphol

Wouter Bos is een voorname kanshebber om Jos Nijhuis op te volgen als topman van luchthaven Schiphol. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) op basis van ingewijden. De naam van de oud-voorman van de Partij van de Arbeid en voormalige minister van Financiën wordt al langer in verband gebracht met de toppositie. Bos is op dit moment bestuursvoorzitter van het VUmc. Volgens het FD wil de selectiecommissie nog voor Kerst bekendmaken wie de nieuwe baas van Schiphol wordt. Nijhuis kondigde in oktober onverwacht zijn vertrek aan. Een jaar eerder verlengde hij zijn contract nog tot begin 2019. Nijhuis, die een moeizame verstandhouding had met KLM-baas Pieter Elbers, stelde dat het goed was dat een nieuwe topman invulling zou geven aan de wensen van de nieuwe regering. (NRC)