Belastingwet

‘Apple mag hopen op 47 miljard dollar belastingvoordeel’

De belastinghervorming die op het punt staat te worden aangenomen in de VS kan Apple een belastingvoordeel opleveren van 47 miljard dollar. Dat schrijft de Financial Times op basis van eigen berekeningen en die van fiscalisten. Apple voert de lijst aan van Amerikaanse bedrijven die winsten in het buitenland oppotten om te voorkomen dat ze er 35 procent belasting over moeten betalen als ze de inkomsten terughalen naar de VS. Het technologiebedrijf wacht onder de huidige regels een heffing van naar schatting 78,6 miljard dollar wanneer het zijn buitenlandse winsten terugsluist. De Republikeinen sturen er nu op aan het belastingpercentage voor 'overzeese' winst te verlagen naar 14 procent. Dat resulteert voor Apple in een meevaller van een geschatte 47 miljard. (NRC)