Opinie

Soulcycle

Tijdens een tripje naar New York probeer ik Soulcycle, een fietshype die inmiddels ook Amsterdam bereikt heeft. Een spinklasje met aandacht voor de ziel. In een donkere zaal met brandende kaarsen stappen hippe en fitte meisjes met een fortuin aan catwalk-yogakleding binnen. Op een spinfiets danst, gilt en zweet men alsof het een disco is; de 200 decibel helpt daarbij. Ik kan het peloton amper bijbenen en mijn oren hebben het bij Lowlands minder zwaar gehad. Het einde van de les: ik krijg mijn schoenen niet uit de trappers geklikt en het geluid staat te hard om de aandacht van de instructrice te trekken. Het volgende lesje begint en ik zit nog vast op de fiets. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Een Ikje is een persoonlijke ervaring of anekdote in max. woorden. Insturen: ik@nrc.nl