Politie vindt handgranaat na schietpartij Rotterdam

Een woning in de Rotterdamse wijk Spangen werd meerdere malen geraakt. Niemand raakte gewond. De handgranaat is onschadelijk gemaakt.

Foto ANP MEDIATV

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in de Rotterdamse wijk Spangen een schietpartij plaatsgevonden. Ook trof de politie op straat een handgranaat aan die door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk is gemaakt. Dat meldt de politie woensdag. Niemand raakte gewond.

De schietpartij vond plaats rond 03.15 uur. Een huis in de Van Lennepstraat werd meerdere malen geraakt. De politie heeft de 42-jarige bewoner van het pand aangehouden omdat er in de woning een vuurwapen en verdovende middelen zijn gevonden.

Onacceptabel

Frank Paauw, politiechef van de eenheid Rotterdam noemt het incident “onacceptabel”. In een persbericht zegt hij:

“Geweld, en zeker vuurwapengeweld in deze vorm, vinden we onacceptabel.”

Volgens RTV Rijnmond zijn er zeker 26 schoten gelost met een automatisch wapen. De politie vond op straat een handgranaat en schakelde de EOD in. Vervolgens zette de politie de omgeving af en vroeg bewoners binnen te blijven. Een overbuurvrouw zegt tegen NRC naar het raam te zijn gelopen maar niemand te hebben gezien.

“Er lag wel iets op de stoep, vlakbij de voordeur van het portiek met de beschoten woning, Een handgranaat, zo hoorde ik later van de politie. Die vertelde ook dat er 27 kogelhulzen op de stoep waren gevonden.”

De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de schietpartij en zoekt getuigen. Tegen NRC kon de wijkagent niet zeggen of de bewoner van het beschoten appartement een bekende van politie en justitie is.