Kolen- en gascentrales

‘General Electric wil 4.500 banen schrappen in Europa’

Het Amerikaanse industriële concern General Electric (GE) wil 4.500 banen schrappen in Europa. De Franse krant Les Echos meldt op basis van bronnen dat het plan aan de Europese ondernemingsraad is voorgelegd. Het zou gaan om banen bij de energie-activiteiten die GE twee jaar geleden van het Franse Alstom overnam. Daar worden turbines voor kolen- en gascentrales gemaakt. Het merendeel van de banen verdwijnt in Zwitserland (1.200 tot 1.300 banen), Duitsland (1.000 tot 1.050 banen) en het Verenigd Koninkrijk (650 tot 670 banen). Frankrijk zou worden gespaard. GE heeft ook in Nederland afdelingen. Onduidelijk is of daar banen op de tocht staan. Onlangs zette Siemens ook het mes in zijn energie- en gastak. Daarbij gaan wereldwijd 6.900 banen verloren, waaronder 600 in Hengelo. (ANP)

    • Carola Houtekamer