Huisarts vast voor stiekem filmen patiëntes

De man werd onderzocht omdat aangifte tegen hem was gedaan voor ontucht met een minderjarig meisje. Daarop werden de beelden op zijn computer en telefoon gevonden.

De Leidenaar filmde stiekem zijn patiëntes
De Leidenaar filmde stiekem zijn patiëntes Foto iStock

Een 37-jarige invalhuisarts uit Leiden wordt verdacht van het stiekem filmen van ontklede vrouwen in de praktijken waar hij werkte. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Daarnaast wordt de man verdacht van ontucht met drie minderjarige meisjes in de privésfeer. Hij zit sinds oktober vast en zijn voorarrest is woensdag met zestig dagen verlengd.

De politie kwam de man op het spoor toen begin oktober ouders van een van de meisjes aangifte deden tegen de Leidenaar. Onderzoek van de politie leidde eind oktober tot arrestatie van de man. Sindsdien zit hij vast en is de verdenking uitgebreid met een mogelijk tweede en derde geval.

De politie onderzocht ook de computer en telefoon van de man, waarop opnames van ontklede vrouwen in drie huisartsenpraktijken in de Randstad (buiten Leiden) werden aangetroffen. De verdachte was daar tijdelijk werkzaam. De praktijken en de patiëntes die op de beelden staan, zijn benaderd door het Openbaar Ministerie. Ook wordt onderzocht of er sprake is van grensoverschrijdend gedrag in andere huisartsenpraktijken waar de verdachte inviel.