Feyenoord redt eer met zege op Napoli

Na vijf nederlagen slaagde Feyenoord er op de valreep toch in resultaat te boeken. In de blessuretijd werd Napoli met 2-1 verslagen.

Nicolai Jørgensen van Feyenoord juicht na zijn gelijkmaker tegen Napoli.
Nicolai Jørgensen van Feyenoord juicht na zijn gelijkmaker tegen Napoli. Foto Olaf Kraak/ANP

Feyenoord heeft zijn Europese avontuur woensdagavond nog enige glans kunnen geven. In de eigen Kuip wisten de Rotterdammers tegen Napoli er een knappe overwinning uit te slepen. Veel maakte dat overigens niet meer uit: na zes wedstrijden in de Champions League staat Feyenoord op de laatste plaats met drien punt uit zes wedstrijden.

Heel even leek de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst opnieuw overrompeld te gaan worden door zijn tegenstander. Al na anderhalve minuut kwam Napoli op voorsprong, via een doelpunt van Piotr Zielinski. Dat het daarbij bleef was een klein wonder: de Italianen kregen in het eerste halfuur verschillende levensgrote kansen om de voorsprong te vergroten.

De treffer viel aan de andere kant, vrijwel uit het niets. Doelpuntenmaker was Nicolai Jørgensen, die na een ruim halfuur spelen een voorzet van buitenspeler Steven Berghuis binnenkopte. Ook de winnende treffer werd gemaakt met het hoofd: vlak voor tijd was het Jeremiah St. Juste die het doel trof.

Vorige ronde vocht Feyenoord voor zijn laatste kans bij Manchester City. Lees hier een verslag van uur tot uur

Veel om voor te voetballen had Napoli op dat moment ook al niet meer. Voor aanvang van de laatste wedstrijd hadden de Italianen nog uitzicht op een plek in de volgende ronde, maar daarvoor moest concurrent Sjachtar wel verliezen tegen groepshoofd Manchester City. De Oekraïners wonnen thuis echter met 2-1.

Liverpool, Sevilla en Porto grijpen laatste kans

Veel spannender was het nog in groep E, waar bij aanvang van de laatste speelronde nog drie ploegen kans maakten om eerste in de groep te worden. Die eer ging uiteindelijk naar Liverpool, dat in eigen huis simpel won tegen Spartak Moskou (7-0), de nummer drie. Voor nummer twee Sevilla maakte de uitslag daardoor niet meer uit, en dat was maar beter ook: de Spanjaarden speelden in Slovenië gelijk tegen het kleine Maribor (1-1).

Ook in groep G was nog niet alles besloten: zowel FC Porto als Red Bull Leipzig maakte daar nog kans op de tweede plaats. Leipzig moest daarvoor wel winnen van koploper Besiktas, dat al zeker was van de volgende ronde, en slaagde daar niet in: 1-2. Bovendien won Porto tamelijk simpel van AS Monaco, vorig jaar nog de verrassing van het toernooi.

Tottenham Hotspur en Real Madrid, de eerste twee ploegen in de laatste groep, hadden zich eerder al geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Daar was alleen nog onduidelijk wie koploper zou worden in de groep. Uiteindelijk werden dat de Britten, die met 3-0 wonnen tegen Apoel Tel Aviv. Real zegevierde ook, tegen Borussia Dortmund: 3-2.