Vier arrestaties voor ongeregeldheden Blerick

Buurtbewoners botsten na een dodelijke schietpartij met de politie. Journalisten werden bedreigd.

Bloemen in het Venlose stadsdeel Blerick waar de 22-jarige Ömer Köksal omkwam.
Bloemen in het Venlose stadsdeel Blerick waar de 22-jarige Ömer Köksal omkwam. Foto Robin van Lonkhijsen/ANP

De politie heeft in Venlo vier mensen aangehouden voor hun rol in de ongeregeldheden na een schietpartij in Blerick op 1 november. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling, meldt de Limburgse politie dinsdag. Aanleiding voor de onrust was een schietpartij waarbij 22-jarige Ömer Köksal uit Blerick omkwam.

De schietpartij was de derde in drie maanden tijd. Inwoners van de buurt in Blerick keerden zich tegen de politie. Ook verslaggevers, cameramensen en fotografen werden bedreigd. Volgens de politie ontstond een “zeer onwenselijke en gespannen situatie” en zijn er meerdere aangiften gedaan.

De verdachten die dinsdag werden aangehouden zijn 22 tot 26 jaar oud. Ze komen uit de omgeving van vrienden en familie van het slachtoffer, liet een woordvoerder van de politie weten. Ze worden niet verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij zelf.

Twee weken na de moord op Köksal werd in Rotterdam een 22-jarige man aangehouden. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht. Wie het is, is bij de politie bekend, maar hij of zij is nog niet aangehouden. De politie vermoedt dat de schietpartij verband houdt met drugshandel.