Bijna vijftig gewonden door treinbotsing bij Düsseldorf

In de buurt van Düsseldorf zijn bij een botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein 47 mensen gewond geraakt.

Foto Arnulf Stoffel/dpa via AP

Bij een botsing tussen een personentrein en een goederentrein in de buurt van Düsseldorf zijn dinsdagavond 47 mensen gewond geraakt. Dat meldt de lokale brandweer. Drie mensen zijn zwaargewond. Het ongeluk gebeurde vlak bij het treinstation van Meerbusch.

Rond 21.15 uur konden hulpverleners de trein in. De reddingswerkzaamheden werden bemoeilijkt doordat de bovenleiding was geknapt, waarop nog stroom stond. In de trein zaten 155 passagiers. Deutsche Bahn ging eerder op de avond uit van ongeveer twintig gewonden, de brandweer van vijf.

Op deze foto van de brandweer in Meerbusch is goed te zien dat de passagierstrein deels is ontspoord:

Volgens de Duitse omroep WDR was de regionale passagierstrein op weg van Neuss naar Krefeld. Bondskanselier Angela Merkel is op de hoogte gebracht, liet een overheidswoordvoerder weten.