Sociale media

Facebook lanceert chatapp voor zes- tot twaalfjarigen

Facebook heeft zijn vizier gericht op Amerika’s jongste inwoners. In de Verenigde Staten lanceerde het sociale medium maandag een berichtendienst – Messenger Kids – waarmee kinderen in de leeftijdscategorie zes tot twaalf jaar met elkaar kunnen communiceren. Om de app te gebruiken, hoeven de kinderen geen lid te zijn van Facebook; in de VS is het verboden voor je dertiende dat medium te gebruiken. De gesprekken verlopen via een van de ouders. Op die manier kunnen zij bepalen met wie hun kinderen praten. Facebook benadrukt dat de zes- tot twaalfjarigen geen advertenties te zien krijgen. Ook wordt hun informatie niet gebruikt voor reclames. Verschillende critici zijn bezorgd dat Facebook met de nieuwe app nu ook al kinderen aan zich probeert te binden. (NRC)