Recensie

Recensie

Mondanile blijft op zijn plaat aan de goede kant

Vorige maand werd bekend dat Matt Mondanile, alias Ducktails, door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van ongewenste seksuele handelingen. Sindsdien zijn enkele concerten geschrapt en werd het nieuwe album door sommige streamingdiensten geweigerd. Het album heet Jersey Devil, en is het beste wat Mondanile tot nog toe heeft gemaakt.

Ducktails uit New Jersey is muzikaal verwant aan de scene uit Los Angeles, rond Ariel Pink. Net als Pink heeft Mondanile zich bekwaamd in voortkabbelende rockliedjes, met lijzige zangpartijen, omgeven door net niet al te wollige klanken op een elektrische piano. Mondaniles getokkel op gitaar lijkt afkomstig van een beschonken instrument, zo zwalken de klanken om de noten heen. Dat resulteert in aantrekkelijke, languissante liedjes als ‘Mannequin’, ‘Lover’ en ‘Map To The Stars’. Muzikaal exploreert Mondanile de smalle grens tussen wansmaak en verleidelijkheid. Op dit album blijft hij aan de goede kant.