Misdaad

Motorclub bedreigt journalist van De Telegraaf met de dood

Misdaadjournalist John van den Heuvel wordt ernstig bedreigd, vermoedelijk door motorclub No Surrender. Dat meldde de politie maandag. Er zou een „aanzienlijk geldbedrag” op zijn hoofd zijn gezet. De politie voerde maandag gesprekken met de drie leiders van de club, waarin ze erop aandringt dat de bedreigingen moeten stoppen. Ook zegt de politie de drie clubleiders te wijzen „op hun verantwoordelijkheid”. Ze roept hen op een eind te maken aan de bedreiging: „Journalisten moeten ongestoord hun werk kunnen doen zonder dat zij daarin op een dergelijke ernstige wijze belemmerd worden.” John van den Heuvel doet deze week aangifte van bedreiging, meldt De Telegraaf. Hetzelfde geldt voor zijn collega Mick van Wely, met wie Van den Heuvel samen voor De Telegraaf stukken heeft geschreven over No Surrender. Van Wely wordt volgens de krant eveneens bedreigd „vanuit de motorwereld”. Of daarmee No Surrender wordt bedoeld, laat De Telegraaf in het midden. Van den Heuvel deed vorige week ook al aangifte van bedreiging tegen No Surrender. Of deze zaak daarmee samenhangt, is nog onduidelijk. De misdaadjournalist zei maandag tegen De Telegraaf op verzoek van de politie niet op de aard van de bedreigingen in te willen gaan „om de onderzoeken niet te bemoeilijken”. (NRC)

    • Bastiaan Nagtegaal