Juventus en AS Roma door, Atlético eruit

Juventus en AS Roma wonnen in de Champions League en plaatsten zich voor de achtste finales. Atlético speelde gelijk en dat was niet voldoende.

Olympiakos tegen Juventus, dinsdagavond.
Olympiakos tegen Juventus, dinsdagavond. Foto Petros Giannakouris/AP

Juventus heeft zich dinsdagavond in de Champions League geplaatst voor de achtste finales. De uitwedstrijd in Griekenland tegen Olympiakos Piraeus eindigde in 0-2. Ook AS Roma wist zich te plaatsen; voor Atlético Madrid is de Champions League ten einde.

Het ging dinsdagavond om de laatste duels in de groepen A tot en met D. Voor Juventus maakte Juan Cuadrado in de vijftiende minuut het eerste doelpunt. Vlak voor tijd zorgde Federico Bernardeschi voor de 2-0. Twee weken geleden eindigde FC Barcelona tegen Juventus in 0-0. Daarmee was Barcelona al zeker van de volgende ronde.

Roma naar achtste finales

Ook AS Roma mag zich opmaken voor de achtste finales van de Champions League. Tegen FK Qarabag werd het 1-0, door een goal van Diego Perotti in de 53ste minuut. Kevin Strootman was basisspeler bij Roma.

Twee weken geleden won Atlético Madrid nog van AS Roma met 2-0. Daarmee verkleinde Atlético het gat met Roma. Toch zit de Champions League er voor Atlético op. Uit bij Chelsea werd het 1-1 en dat was niet voldoende. Het is de eerste keer in acht jaar dat Atlético naast een ticket voor de achtste finales grijpt.

In groep A hebben Manchester United en FC Basel zich geplaatst voor de volgende ronde (het is voor het eerst sinds drie jaar dat Basel de groepsfase overleeft); in groep B plaatsten Paris Saint-Germain en Bayern München zich; in groep C AS Roma en Chelsea en in groep D FC Barcelona en Juventus.

Overige uitslagen:

  • Manchester United (met Daley Blind in de basis) - CSKA Moskou: 2-1
  • Benfica - FC Basel: 0-2
  • Celtic - Anderlecht: 0-1
  • Bayern München (zonder Arjen Robben) - Paris Saint-Germain: 3-1
  • FC Barcelona - Sporting Lissabon: 2-0

Feyenoord: eerste succesje?

Woensdagavond speelt Feyenoord in de laatste groepswedstrijd tegen Napoli. Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt op het eerste succesje in de Champions League en daarmee op een “magische” avond in De Kuip. De Rotterdammers staan nog op nul punten. “Ik hoef mijn spelers niet te motiveren voor woensdag”, zei Van Bronckhorst dinsdag tijdens een persconferentie.

“Het is de laatste kans om een goed resultaat te halen in Europa en daar gaan we vol voor.” Op 26 september verloor Feyenoord met 3-1 van Napoli. De Italiaanse ploeg (zes punten) maakt nog kans op een vervolg in de Champions League.

Lees ook: Een totale Bosz-erlebnis in bizarre derby

Voor Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz staat woensdag in de wedstrijd tegen Real Madrid de derde plaats op het spel, die recht geeft op deelname aan de Europa League na de winterstop. “Het zou goed zijn als we woensdag een overtuigende wedstrijd laten zien”, zei Bosz dinsdag. “Het gaat niet alleen om de punten, maar ook aan het winnen van zelfvertrouwen.” De Duitse club wist al een tijd niet meer te winnen. In de Champions League heeft Dortmund na vijf wedstrijden twee punten.